27 Haziran 2015 Cumartesi

Telafinin Telafisi-1

Hacettepe Fizik Mühendisliği’nde kuantum laboratuvar finali öncesi:
+: Allahım, söz bundan sonra iyi bir insan olacağım, kimseyi üzmeyeceğim. Sen bu sınavda bana yardımcı ol. Nolur Zeeman olayını çekmeyeyim nolur!
-: Olum sen ateist değil miydin?
+: Dur lan! Tam ikna ediyorum. Araya girme.

Altay maçı sonrası dolmuşta sıradan bir gün: (Dolmuşun ön tarafında Fenerbahçe atkısı asılıdır.)
+: Ne oldu maç?
-: 2-1 yenildik hocam.
+: Hey gidi koca Altay’a bak yazıklar olsun! Sahip çıkan yok. Olsa böyle mi olurdu? İzmir ruhsuz. Yazıklar olsun İzmir’e.

Vestel’de sıradan bir öğle yemeği:
+: Off! Böyle yemek mi olur.
-: Yemekten de cost down yapmışlar.
*: Ama yağdan bir türlü cost down yapmıyorlar, dayıyorlar yağı.
/: Pilavı da bir bütün halinde verselermiş.
-: Pilava bire bir buçuk su koyacaksın, bu kadar da zor değil ki!
+: Bire iki. Ama ateşi biraz harlamak lazım.
*: Bire bir yetmişbeş olsa çok daha iyi olur.
/: Hiç biriniz anlamıyor. Bire bir koyacaksın. Üzerine biraz yağ koydun mu tamamdır.
+: Bunun lapalığı sudan değil aslında. Başta iyi kavurmamışlar.
-: Ne vardı içine biraz arpa koysalardı.
+: Arpa olacak ama seçmesini bilmek lazım. Sapsarı olacak, eline bir avuç alıp; bıraktığında tortusu elinde kalmayacak.
*: Pirinci de Osmaniye’den almak lazım, baldo olması gerekiyor.
-: Baldo güzel de pahalı. Yemek şirketiyle anlaşmaları tabildot başına 2.75tl gibi bir şeymiş.
/: Yemek şirketine verecekleri parayı bize verseler dışarda yesek daha iyi.
-: Diğer firmada yemek başına 7 lira ödüyorlarmış. Ne yemekler çıkıyor bir görsen.
*: Şu yemeği insan önüne koyuyorlar ayıp!
/: Pirinç yapma, bulgur yap. Bulgur daha güzel.
-: Off! Onu da şöyle domatesleri kavuracaksın, hafif suyunu çekmeye başladığında koyacaksın bulguru.
+: Domatesli değilde, soğanlı biberli olacak ama soğanı, biberi taze seçmek lazım.
-: Taze koymazlar yemekten de cost down yapıyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.