7 Aralık 2014 Pazar

Revolt game

Furibundo'nun İsyanı

Geçtiğimiz dönem aldığım Game Design dersi kapsamında tasarımını yapmış olduğum oyunu sizlerle paylaşıyorum.
 Dünya'ya adaletsizlik, savaş, açlık, çıkar ilişkileri, yobazlık, güce tapan dalkavukluk, riyakarlık hüküm sürmektedir. Dünyayı bu kaostan çıkaracak tek şey komünizmdir. Ana karakterimiz Furibundo da bu doğrultuda mücadelesine başlar. Hedefine ulaşmak için ilk başta, 5 ana kıtayı temsilen ilk 5 seviyeyi geçmek zorundadır. Her bir seviye bittiğinde bir kıta özgürlüğüne kavuşacak en sonunda tüm kıtalar kurtulduğunda, Furibundo son seviyeyi de geçip Kızıl Yıldız'a ulaştığı anda Dünya tamamen komünizme kavuşmuş olacaktır. 
Oyunu çalıştırabilmek için öncelikle aşağıda linkini paylaştığım dosyayı indirmeniz gerekmektedir. İndirilen bu dosyayı açtığınızda "processing-2.1.1-windows32" isimli klasörden processing 2 programını kurmanız daha sonrada "2014.12.07-REVOLT_GAME" dosyasının içindeki "REVOLT_GAME.pde" dosyasını açtığınızda  yandaki görüntü ekranınıza gelecektir. Burada sol üstte görünen Run komutunu tıkladığınızda oyun başlamış olacaktır.
 Revolt Game aşağıda görüldüğü gibi başlamaktadır. Karakteri bulunduğu ipte hareket ettirebilmek, engellerden kaçabilmek için klavyenin "sol ve sağ yön tuşları" kullanılması gerekmektedir. Bulunduğu ipten en yakın olduğu diğer ipe geçebilmesi için "yukarı tuşu" kullanılmalıdır. Burada sağ üst köşede kazandığınız puan gözlenmektedir. Oyunda ne kadar uzun süre kalmayı başarabilirseniz puanınız artacaktır. Oyunda bir engele çarpttığınızda Che'nin sözleri sizi oyuna tekrar başlamaya teşvik edecektir. Oyunum aslında şu an yapım aşamasında. Programlama bilgisi daha yüksek olan arkadaşlarım aşağıda belirttiğim hatalar ile ilgili herhangi bir çözüm bulduklarında bana iletirlerse çok mutlu olurum.
Şu an çözümleyemediğim hatalar ise: engelle çarptıktan sonra oyunun bitip tekrar başlaması ya da oyuncuya tekrar oynayıp oynamamak istediğini belirten bir seçenek sunulması. Fakat şu anki aşamada engele çarptıktan sonra Che'nin bir sözü ekrana yansımakta; aradan belli bir süre geçtikten sonra oyun kaldığı yerden devam etmektedir. Düzeltemediğim diğer bir sıkıntı ise her bir seviye bittikten sonra, kurtarılmış kıtanın resmi ekrana yansımakta fakat iplerin ve Furbindo'nun görüntüsünün de hala resimle birlikte ekranda gözüküyor olmasıdır. Oyun ile ilgili her türlü görüşünüzü, sorularınızı bekliyorum. 





Oyunun linki: https://drive.google.com/file/d/0B2QBPl13HJMnY3ltdm4tZTlRV0U/view?usp=sharing

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.